zondag 29 januari 2023

De tegenstander uit Sambeek was afgelopen zaterdag tot op het bot gemotiveerd om een goed resultaat te behalen in Horst. Avance begon fel aan de wedstrijd en dit resulteerde zelfs in de eerste setwinst. VC Trivia moest alle zeilen bijzetten, en dit lukte. Uiteindelijk werd er met 3-1 gewonnen en door de verliespartij van concurrent MVC’64 loopt VC Trivia 2 punten uit op de ranglijst.

Te weinig aanvalsdruk
VC Trivia was vastberaden om fel te starten, echter had het wellicht minder rekening gehouden met het feit dat inmiddels iedere tegenstander extra gemotiveerd is om een goed resultaat te behalen tegen het nog altijd ongeslagen team uit Horst aan de Maas. Avance startte goed en liep tot twee keer toe uit op VC Trivia, wat resulteerde in 2 setpoints. VC Trivia wist beide setpoint nog weg te werken, maar bij een stand van 24-24 maakte VC Trivia opnieuw de fout, ditmaal wist Avance wel de genadeklap uit te delen.

Aangeslagen maar veerkrachtig
Het set verlies was voelbaar, maar al snel wist VC Trivia zich te herpakken. De servicedruk nam toe in de 2e set, wat resulteerde in een 6 punten voorsprong. Het spelplezier was terug en de set werd met 25-17 binnengeslagen.
Met de gelijke stand op het scorebord en de flow van de 2e set in het achterhoofd, startte VC Trivia ook goed aan de 3e set. Echter halverwege de set viel VC Trivia hard terug, de time-out’s hadden niet het gewenst effect waardoor de coach van VC Trivia Ilse Bergs in het spel bracht. Ze pakte meteen de regie en wist met een goede service het verschil opnieuw te maken (25-21).

De winst was binnen handbereik en dit zorgde nog even voor de nodige spanning. Met de nodige aanwijzingen, maar ook met veel overgave wist VC Trivia te zorgen voor een ommekeer. De set en dus ook de wedstrijd werd overtuigend met 25-16 gewonnen.

Komend weekend speelt VC Trivia op zaterdag de derby tegen Hovoc en op zondag de halve finale van de beker tegen Limax uit Linne.

Terug naar nieuws

Meer clubnieuws

Bekijk meer nieuws