Geschiedenis

Aan het einde van het seizoen 2013/2014 werden er besprekingen gehouden tussen de jeugdcommissies van de Hegelsomse Volleybal Club (HVC) en de Volleybalclub Meterik (VCM) voor een samenwerking in het seizoen 2014/2015 voor CMV volleybal. Doelstelling van deze samenwerking was om leden op hun eigen niveau volleybal te kunnen aanbieden. Door te weinig leden bij beide verenigingen waren er te veel niveauverschillen ontstaan in een team. Met deze samenwerking werd dit grotendeels opgeheven.

Verdere samenwerking

De samenwerking bij de jeugd verliep in het seizoen 2014/2015 zo goed dat de besturen van HVC en VCM besloten om samen te gaan werken met één dames seniorenteam voor het seizoen 2015/2016. Ook deze samenwerking verliep heel goed en de deelnemende dames wilden niet meer uit elkaar gehaald worden in het daarop volgende seizoen.

In het voorjaar van 2015 kwam er via een Nevobo-vergadering contact met de volleybalclub van America, AVOC. Deze werd op de hoogte gebracht van de samenwerking tussen HVC en VCM en wilde graag deelnemen aan de samenwerking. Vanaf het seizoen 2016/2017 werden alle dames senioren en jeugdleden van de verenigingen AVOC/HVC/VCM op niveau ingedeeld.

Driesprong

Medio 2016 werd de projectgroep ‘Driesprong’ opgericht: drie verenigingen wagen de sprong naar een mogelijke fusie.

Aan deze projectgroep werden werkgroepen gekoppeld welke onderzoek deden voor een mogelijke fusie als ook de voorbereidingen troffen voor een nieuwe volleybalclub. Aan het einde van het jaar 2017 werd de mogelijkheid geboden aan de leden om een nieuwe naam en ideeën voor een tenue en logo voor de mogelijke nieuwe volleybalclub in te dienen. Op 28 november 2017 werd door de leden de nieuwe naam van de volleybalclub gekozen: VC Trivia.

VC Trivia

‘Trivia’ is de Latijnse naam voor drie wegen die op een driesprong bij elkaar komen. En dus drie volleybalclubs die op één moment bij elkaar komen.