zondag 17 december 2023

Na de mooie overwinning op VC Velden speelden de dames van VC Trivia afgelopen vrijdagavond tegen de nummer 1 VC Kessel. VC Trivia kon de stijgende lijn niet voort zetten en verloor vooral van haarzelf. Ondanks het teleurstellend spel werd toch nog 1 punt mee naar huis genomen, 3-1.

 

Fletse start

Zowel VC Trivia als VC Kessel begonnen onrustig aan de wedstrijd. Dit resulteerde in een grote foutenlast over en weer. Als een duveltje uit een doosje wist VC Trivia aan het einde van de set brutaal de voorsprong te pakken en wisten ze direct het eerste setpoint te verzilveren (23-25). Met matig spel een voorsprong pakken, dan zou een stunt erin moeten zitten, echter VC Trivia zakte vervolgens ver door het ijs. VC Kessel kwam vrij eenvoudig aan een ruime voorsprong in de 2e set en tankte het nodige vertrouwen. Bij VC Trivia gebeurde het tegenovergestelde, waardoor het vooral tegen haarzelf ging spelen, met 25-10 als resultaat. Deze klap denderde voort in de 3e set. Ook de nodige wissels konden niet het verschil maken, waardoor VC Kessel op rozen kwam te zitten en uiteindelijk met 25-14 wist te winnen.

Offday

Libero Femke Linders en buitenspeler Teuntje van Rengs probeerden het team op sleeptouw te nemen en met name hun stabiele spel, zorgde ervoor dat de offday toch nog enkele lichtpuntjes kende. VC Trivia speelde in de 4e set een stuk beter. Het spel, maar ook het vertrouwen was nog broos, waardoor een voorsprong van 3 punten niet vastgehouden kon worden. VC Kessel en Trivia gingen tot aan het einde van de set gelijk op. De set werd uiteindelijk beslist door het team met de meeste overtuiging. VC Kessel won met 25-23.

 

VC Trivia heeft in de 1e seizoenshelft met momenten laten zien waartoe het in staat is, en heeft alle ingrediënten om in de 2e seizoenshelft menig tegenstander het leven zuur te maken en door te groeien tot een stabiel team in de promotieklasse.  Op 13 januari spelen ze  om 13.00iu in de Meterik tegen VC Landraaf.

Terug naar nieuws

Meer clubnieuws

Bekijk meer nieuws