zondag 10 december 2023

Afgelopen zaterdag speelden de dames van VC Trivia in de Meterik tegen VC Velden. VC Trivia wist de stijgende lijn van de afgelopen weken voort te zetten en knokte zich met steun van een volgepakte hal naar een 3-1 overwinning.

Overtuigende start
Van meet af aan was VC Trivia dominant en wist al vroeg in de 1e set op 5 punten voorsprong te komen. In tegenstelling tot de vorige weken had Trivia afgelopen zaterdag grip op de side-out, wat maakte dat de voorsprong lange tijd stand hield en zelfs tot 8 punten uitgebouwd werd. In de eindfase van de eerste set werd het toch nog billenknijpen. VC Trivia probeerde de tegenstander te ontregelen, maar dat had in beginsel nog niet het gewenste effect. VC Velden kwam tot 1 punt terug. Nadat Meike Tacken haar opwachting maakte kreeg Trivia de grip terug en won het de 1e set met 25-21.

Dipje
In de 2e set had VC Trivia het veel moeilijker. De servicedruk van de thuisploeg nam af en de tegenstander kreeg meer grip op de wedstrijd. De wisselingen aan Trivia zijde hadden niet het gewenste effect, en VC Velden won vrij eenvoudig met 17-25.

Veerkracht
De stand was daarmee weer in evenwicht en de spanning in de wedstrijd ook. Beide teams waren vanaf dat moment aan elkaar gewaagd. Dit resulteerde in lange rally’s, wat maakte dat de strijd ook voor het publiek te voelen was. De libero, Femke Linders aan Trivia zijde was daar het toonbeeld van. Pas aan het einde van de set kreeg VC Trivia mede door een uitblinkende Isa Tacken en een goede service van Danique Oomen meer grip op de tegenstander. De set werd met 25-21 gewonnen.

Beloning
In de 4e set begon VC Trivia nog slordig, maar langzaamaan kwam eruit wat al lange tijd in de lucht hing, volledige dominantie. Met name Ilse Bergs blonk deze set uit, en Trivia pakte een zeer ruime voorsprong. Nog even leek VC Velden terug te komen, maar uiteindelijk wist VC Trivia een van de vele matchpoints te verzilveren, 25-22.


Foto’s door Ton Sieben

Terug naar nieuws

Meer clubnieuws

Bekijk meer nieuws