maandag 6 februari 2023

Op zondagmiddag 5 februari streden de dames van VC Trivia in een volgepakte sporthal in Panningen in de halve finale van de regiobeker tegen Numidia VC Limax uit Linne. Het was een waar volleybal feest, want beide teams werden gesteund door veel toeschouwers. Het publiek zag uiteindelijk Numidia VC Limax met 3-0 winnen, maar VC Trivia verkocht haar huid duur.

Dat het een echt gevecht zou gaan worden, was op voorhand al bekend. Numidia VC Limax en VC Trivia staan beide in hun 1e klasse poule fier aan kop. In een eerdere krachtmeting (vorig seizoen in de kwartfinale) moest VC Trivia al haar meerdere erkennen en de dames waren erop gebrand om dit niet weer te laten gebeuren.

VC Trivia kwam goed uit de startblokken en wist meteen op voorsprong te komen. Onder luid gezang van de tribunes bleven beide teams in elkaars spoor. De spanning was om te snijden, getuige ook de vele time-outs. VC Trivia verslikte zich in de eindfase, waardoor Limax met 25-21 de 1e set pakte.

VC Trivia bleef strijdvaardig en pakte in de 2e set de regie. Numidia VC Limax kreeg steeds meer moeite om het spel te maken, waardoor VC Trivia op voorsprong van 3 punten kwam. VC Limax wist deze achterstand weer weg te werken en de dames van VC Trivia moesten opnieuw diep gaan om een nieuwe voorsprong op te bouwen, dit lukt met maar liefst een voorsprong van 17-21 vroeg de coach van Limax zijn 2e time-out aan. Dit was zo bleek later het kantelpunt van de wedstrijd, want VC Limax scoorde daarna maar liefst 8 punten, en VC Trivia nog maar 1 (25-22). Zoals ze in Limburg zo mooi zeggen; “ de lamp ging oet” en dit was precies wat er gebeurde in de 3e set. In de beginfase was het geloof in een stunt weg. VC Trivia kwam op ruimte achterstand, uiteindelijk lukte het nog wel om een comeback te maken, echter deze kwam te laat (25-18). De teleurstelling was groots, maar het publiek moet vast genoten hebben van een mooie volleybalwedstrijd.

VC Trivia speelt zaterdag 11 februari om 17.00u in de Dendronhal een volgende kraker tegen de nr. 2 van de competitie.

Terug naar nieuws

Meer clubnieuws

Bekijk meer nieuws