zondag 12 februari 2023

Een kleine week na de teleurstelling in de halve finale van de beker speelden de dames van VC Trivia afgelopen zaterdag de topper tegen de nummer 2 van de ranglijst, MVC’64 uit Maashees. VC Trivia wist zichzelf te herpakken en won overtuigend met 4-0, waardoor het nu met 15 punten voorsprong en nog 5 wedstrijden te spelen bijna niet meer in te halen is.

Felle start

VC Trivia moest het in deze topwedstrijd doen zonder vaste waarde, Sanne Bergs. Dit betekende een terugkeer in de basis voor Danique Oomen, die meteen haar stempel drukte. VC Trivia begon fel aan de wedstrijd en pakte de voorsprong. Gedurende de 1e set ging het spelbeeld op en neer en zo bleek later, was dit ook het beeld van de gehele wedstrijd. VC Trivia was met momenten heel goed en zette met strak aanvals- en servicespel de tegenstander onder druk. Vervolgens lieten ze MVC’64 door slordigheden geregeld terugkomen van een ruime achterstand. Dit resulteerde in een spannend slotakkoord van de 1e set, VC Trivia bleef rustig en won met 25-23.

Bovenliggende partij

In de 2e set begon VC Trivia wederom feller dan de tegenstander, waardoor er al snel een ruime voorsprong op het scorebord stond. Ditmaal wist VC Trivia de voorsprong wel vast te houden en kon er met veel plezier toegewerkt worden naar een ruime set winst, 25-18.

In de 3e set slopen er weer meer persoonlijke fouten in het spel van VC Trivia. MVC’64 daarentegen was ook niet bij machte om optimaal te profiteren van de foutenlast en kon er geconcludeerd worden dat de wedstrijd al gespeeld was. De tegenstander uit Maashees pakte nog wel even een kleine voorsprong, maar deze werd na een wissel aan Trivia zijde meteen ongedaan gemaakt. VC Trivia won met 25-22.

Volle winst

De wedstrijd was gespeeld, de strijd om het kampioenschap wellicht ook, maar toch wilde VC Trivia geen set meer afgeven. Ondanks het wisselvallige spel wist VC Trivia met veel inzet, waarbij het diep moest gaan, de volle buit binnen te halen. De laatste set werd gewonnen met 25-19.

 

 

Terug naar nieuws

Meer clubnieuws

Bekijk meer nieuws