donderdag 1 februari 2024

Het Jeugdcomité Meterik zal dit jaar weer een persoon uit de Meterikse gemeenschap vereren met een kunstwerk van “de drie vrouwen”. Reeds meerdere jaren zet het Jeugdcomité iemand uit de gemeenschap in het zonnetje voor verrichtte inspanningen m.b.t. verenigingswerk, jeugdwerk en/of bijdrage aan gemeenschappelijke doelen in het algemeen. Net als voorgaande keren is het beeldje “de drie vrouwen” gemaakt door kunstenaar Lau Wijnhoven. Dit maal zal het beeldje uitgereikt worden aan Theo van Rens. Hij ontvangt de onderscheiding voor zijn inzet bij diverse organisaties en verenigingen.

Theo is al vanaf 1978 lid van volleybalclub VCM’70 / VC Trivia. Al snel was hij naast speler ook als jeugdcoach en scheidsrechter actief en betrokken bij diverse commissies, zoals de sponsor- en buitentoernooicommissie. Daarnaast was hij eerst jeugdbestuurslid om vervolgens als penningmeester tot het bestuur van de volleybalclub toe te treden. Na het penningmeesterschap volgde het voorzitterschap. De geplande 3 jaar als voorzitter werden er 13 tot aan de fusie tot VC Trivia.

Behalve het bestuurswerk heeft Theo zich bezig gehouden met de zoektocht naar een nieuwe accommodatie; resulterende in het volleyballen van VC Trivia in de Dendron Sporthal en zeer recent de oplevering van de nieuwe sporthal in Meterik.
Ook heeft Theo in die tijd samenwerking gezocht met andere (jeugd)verenigingen in samenwerking met de Dorpsraad Meterik in de werkgroep “Kansrijk Meterik”.
Naast al zijn werk voor de Volleybalclub is Theo sinds 1980 Misdienaar / Acoliet in de Meterikse kerk St Johannes Evangelist. Zijn eerste dienst was de bruiloft van zijn zus Petra.

En natuurlijk is Theo met zijn vriendengroep de Verkeskôp niet weg te denken in de Carnaval van de Meulewiekers. Deze vriendengroep doet al sinds 1999 jaarlijks mee in de optocht met een prachtige wagen en zij hebben verschillende jaren deelgenomen aan de Miëterikse Liedjesoavond.
Al zijn werk voor de Meterikse gemeenschap doet Theo met een enorme gedrevenheid en inzet, al blijft hij daar zelf heel bescheiden onder.
Op carnavalsmaandag 12 februari na de optocht zal Theo het beeldje van “de drie vrouwen” ontvangen uit handen van Prins Aswin I.

 

Theo, van harte gefeliciteerd namens VC Trivia!

 

Tekst & foto: Meulewiekers Meterik

Terug naar nieuws

Meer clubnieuws

Bekijk meer nieuws