woensdag 25 januari 2023

Op zaterdagmiddag gingen de dames van VC Trivia op bezoek bij de rode lantaarndrager, Vocala uit Oeffelt. Ook in de 10e competitiewedstrijd wist VC Trivia te overtuigen met bij tijd en wijle fantastisch aanvalsspel, Vocala ging hard onderuit met 0-4.

Felle start

In een koude hal in Brabant moesten de dames van VC Trivia zelf voor de nodige lichaamswarmte zorgen, dit lukte vooral door fel en fanatiek aan de start te verschijnen. Door een goede servicedruk kon VC Trivia al snel haar eigen spel spelen, namelijk het spel van de tegenstander dusdanig ontregelen dat ze geen aanvalsdruk kunnen zetten en daarop meteen de eerste rallybal scoren. VC Trivia speelde snel en met veel beleving. Ze pakte de eerste set overtuigend met 13-25.

Lust voor het oog

Ook voor de trouwe fans van VC Trivia was het afwisselende aanvalsspel een genot om naar te kijken. Met name Danique Oomen was weer op dreef en ook nu pakte haar oudere zus, Laura, op de diagonaal het heft in handen. Doordat VC Trivia vrijwel iedere side-out wisten te scoren, kwam Vocala geen moment in de wedstrijd. De dames van Trivia wonnen de 2e set met gelijke cijfers.

Kracht van het collectief

En zoals zo vaak hielt de coach van VC Trivia niet vaste aan het basisteam dat aan de start verscheen. Er werd weer veel gewisseld en dit had nauwelijks effect op het resultaat. Met momenten spatte het plezier van de gezichten van de speelsters, die zich steeds meer lijken te realiseren dat ze aan een pracht seizoen bezig zijn. De 3e set werd met 14-25 gewonnen.

VC Trivia liet het hier niet bij en ging voor de volle buit, en dit lukte, mede dankzij de “Koningin van de netservice”, Teuntje van Rengs. Ze kreeg het voor elkaar om 3 keer achter elkaar een ace te scoren via de netband. VC Trivia won de laatste set met 18-25, waardoor het een ruime voorsprong heeft gepakt op de concurrent voor bet kampioenschap. Komende zaterdag om 17.00u komt Avance op bezoek in de Dendronhal te Horst.

Terug naar nieuws

Meer clubnieuws

Bekijk meer nieuws