woensdag 25 januari 2023

Afgelopen zaterdag startte de dames van VC Trivia aan de 2e seizoenshelft met een thuiswedstrijd tegen VCP uit Oploo. Vlak voor het kerstreces was de enige uitdager in de competitie, MVC’64 uit Maashees, het team uit Horst aan de Maas voorbij gegaan op de ranglijst. VC Trivia pakte in het nieuwe jaar meteen de draad op, waar het in 2022 mee eindigde, VCP werd met veel overtuiging aan de kant gezet met 4-0. Met dit resultaat heroverde VC Trivia de koppositie.

Felle start

VC Trivia gesteund door de eerste speelster van de maand (Dewi uitkomend voor het team niveau 5.1), kwam fel uit de startblokken. VCP begon nog wel met de service, maar deze werd direct gepareerd door VC Trivia. VC Trivia zette de tegenstander klem, door met veel service druk en felheid in de rally, de punten snel binnen te slaan. De eerste set werd dan ook met 25-10 gewonnen. VC Trivia kon in het verleden nogal eens het gas terugnemen als het een set met ruime cijfers had gewonnen, maar daar was afgelopen zaterdag geen sprake van. Met veel beleving werd VCP opnieuw bij de strot gepakt en wist Eugenie van Lin met een enorm grote serviceserie de genadeklap uit te delen, 25-09.

Persoonlijke foutjes

VC Trivia ging vanaf de 3e set met een andere opstelling spelen, wat maakte dat het in de eerste fase op zoek was naar afstemming. Onder leiding van een van de uitblinkers, Chelle Korstjaans wist VC Trivia al snel het heft opnieuw in handen te nemen. De 3e set werd met 25-15 gewonnen. In de 4e set werd er fel gestart en stond er al snel een 5-0 voorsprong op het scorebord. Vanaf dat moment sloop er meer gemakzucht in het team en werden er meer persoonlijke foutjes gemaakt. Dit leidde tot enkele wissels, wat weer zorgde voor een ommekeer. VC Trivia kwam nimmer echt in de problemen en won de laatste set met 25-20.

Door de 4-0 overwinning staat het team weer fier aan kop, en wacht het de komende zaterdag een uitwedstrijd tegen Vocala in Oeffelt.

Terug naar nieuws

Meer clubnieuws

Bekijk meer nieuws