maandag 15 januari 2024

Afgelopen zaterdag speelde de dames van VC Trivia haar eerste wedstrijd van 2024 in de Meterik tegen Landgraaf. De uitwedstrijd eerder dit seizoen was een ware thriller die uiteindelijk in het voordeel van Trivia werd beslist. Een aantal maanden later was VC Trivia duidelijk de bovenliggende partij, het won met 4-0!

Vliegende start

De dames van VC Trivia kwamen goed uit de startblokken. In de 3e service rotatie werd al direct het verschil gemaakt door Ilse Bergs. Ze serveerde maar liefst 10 punten achter elkaar en met een 15-3 voorsprong was de 1e set al beslist. Het werd uiteindelijk 25-13.

Ook in de 2e set was VC Trivia de bovenliggende partij en stond er al snel een ruime voorsprong op het scorebord. VC Landgraaf herpakte zich, nadat Trivia aanvallend te weinig tot score kwam. Met een 14-14 stand pakte Laura Oomen de regie en met knap verdedigend werk wist libero Femke Linders een grote stempel op de wedstrijd te drukken. In de slotfase dreigde VC Trivia de voorsprong opnieuw in te leveren, maar de jonge dames hielden het hoofd koel en maakte ze de set af met 25-22.

In de 3e set nam VC Landgraaf het initiatief, echter dit was van korte duur, want Meike Tacken serveerde de nodige punten achter elkaar. Na een time-out en een wissel aan Triviazijde, kwam de ploeg weer knap langszij en met een 18-18 tussenstand kwam de plaaggeest van Landgraaf, Ilse Bergs opnieuw aan service. Met 6 servicepunten oprij was de 3e set en daarmee de wedstrijd beslist (25-19).

In de 4e set was VC Trivia de weg even helemaal kwijt en liet het VC Langraaf geloven dat er een punt te halen was, want een 10-20 voorsprong is normaal gesproken een gelopen koers. Maar er ontpopte zich een wonder in de nieuwe sporthal van VC Trivia, Laura Oomen die nog maar kort ingewisseld was, serveerde VC Trivia terug in de set tot 21-21. VC Landgraaf pakte nog wel het volgende punt, maar Danique Oomen maakte het met haar service af (25-22).

 

Terug naar nieuws

Meer clubnieuws

Bekijk meer nieuws