zondag 5 november 2023

Amper 2 dagen na de overwinning op Furos uit Kerkrade, mochten de dames van VC Trivia afgelopen zaterdag wederom aan de bak, ditmaal tegen Polaris uit Helmond. De uitwedstrijd werd met overtuiging gewonnen en daardoor vinden de dames uit Horst aan de Maas de aansluiting met de top van de promotieklasse.

Overtuigende start

Dat de overwinning op Furos goed voor het moraal is, werd afgelopen zaterdag al snel duidelijk. VC Trivia kwam fel uit de startblokken, wat al snel resulteerde in een 8 punten voorsprong. Met het nodige service geweld werd de voorsprong zelfs nog verder uitgebouwd. VC Trivia won de 1e set met 13-25.

Dipje

Zoals zo vaak bij een ruime set winst, schiet er gemakzucht in het spel van Trivia. Trivia pakte nog wel een 5 punten voorsprong in de 2e set, maar Polaris vond langzaamaan de aansluiting. Bij een stand van 17-17 werd er bij Trivia ingegrepen. Meike Tacken maakte haar opwachting en zoals ze vaak maakte Teuntje van Rengs het verschil met haar service en zette Trivia op 2 setpoints. Nadat Polaris er een wist weg te werken, volgende er nog een time-out door de coach van Trivia. Polaris serveerde vervolgens uit, en ook de 2e set werd veiliggesteld (23-25).

Nieuw elan

In de 3e set startte Trivia met alle wisselspelers in de basis en dit zorgde voor nieuw elan. Met ontzettend veel energie werd binnen no time een 1-9 voorsprong gepakt. Polaris wist met het nodige kunst en vliegwerk en spel van Trivia nog even te ontregelen, maar Ilse Jacobs wist met 6 servicepunten op rij de wedstrijd definitief in het slot te gooien. De 3e set werd met 15-25 gewonnen.

In de 4e set is Trivia geen enkel moment meer in de problemen gekomen. Ditmaal was Ilse Bergs degene die met haar service het verschil maakte en aan het einde van de 4e set kwam Meike Tacken helemaal los en scoorde het ene naar het ander punt.

Door de 2 keer volle winst in 2 dagen tijd stijgt VC Trivia naar de 6e plek van de ranglijst.

Terug naar nieuws

Meer clubnieuws

Bekijk meer nieuws