vrijdag 3 november 2023

Na enkele weken geen competitiewedstrijd gespeeld te hebben, mochten de dames van VC Trivia gisteravond in eigen hal aantreden tegen Furos uit Kerkrade. Na 2 verliespartijen tegen SEC uit Valkenburg (competitie en beker) was VC Trivia erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten en aansluiting te zoeken met de middenmoot van de promotieklasse. Dit lukte met verve, Furos werd met duidelijke cijfers (4-0) naar huis gestuurd.

Start met veel overtuiging

Met een gemiddelde leeftijd van amper 19 jaar is VC Trivia mogelijk het jongste team uit de competitie. Het gebrek aan ervaring wordt echter feilloos gecamoufleerd met veel strijdlust en technische vaardigheden. VC Trivia startte de wedstrijd tegen Furos met Isa Tacken in de basis en kwam al snel op een ruime voorsprong. De thuisploeg wist optimaal gebruik te maken van het gebrek aan lengte bij de tegenstander. De eerste set werd met 25-15 gewonnen. In de 2e set nam de servicedruk met momenten af, waardoor Furos meer en meer het gevoel kreeg dat er iets te halen was. VC Trivia bouwde tot 3 keer toe een voorsprong van 5 punten op en liet de tegenstander steeds weer terugkomen. Na 2 time-outs en een wissel in de eindfase wist VC Trivia alsnog het verschil te maken, 25-22.

 

Overwinning in zicht

Met een 2-0 tussenstand op het scorebord leek er geen vuiltje aan de lucht. De overwinning lag voor het oprapen, maar VC Trivia kreeg het toch voor elkaar om in de derde set een stap terug te doen, in plaats van vol overtuiging de wedstrijd op slot te gooien. Opnieuw kon Furos aangehaakt blijven en moest wederom alle zeilen bijgezet worden om de gewenste voorsprong te pakken. De genadeklap werd pas uitgedeeld nadat Trivia enkele rommelige rally’s met geluk wist te winnen. In de eindfase werd er doorgepakt, wat resulteerde in een 25-20 stand.

In de 4e set kwam VC Trivia voor het eerst op achterstand, maar kwam vrij snel weer langszij. Het duurde tot halverwege de set voordat VC Trivia weer meer druk ging zetten. Onder andere door enkele directe servicepunten van Teuntje van Rengs werd de voorsprong gepakt. Met een 20-17 tussenstand ontvouwde zich een doemscenario, middenspeelster Lotte Hesen ging door haar enkel en moest de wedstrijd geblesseerd verlaten. De dames van VC Trivia waren zichtbaar gebrand om de pijn te verzachten door de volle winst te pakken. Dit lukt met 25-20.

 

Komende zaterdag speelt VC Trivia tegen Polaris in Helmond. Aanvang 14.45 uur.

Terug naar nieuws

Meer clubnieuws

Bekijk meer nieuws