maandag 15 april 2024

De dames van VC Trivia hebben afgelopen vrijdagavond hun eerste seizoen in de promotieklasse in mineur afgesloten. Waar VC Trivia het kalanderjaar nog heel goed uit de startblokken kwam en zelfs aansluiting kon krijgen met de top uit de competitie, kon het deze koers niet voortzetten na de carnaval.

In Budel was Ledub de tegenstander, een ervaren ploeg, die erop gebrand was de laatste thuiswedstrijd te winnen. Tijdens de seizoenopening toonde Ledub al dat het de meerdere was en ook in deze wedstrijd kon VC Trivia geen potten breken, het werd 4-0 voor de thuisploeg.

Op ervaring geklopt

VC Trivia had het van meet af aan moeilijk met de geplaatste aanvallen van de dames uit Budel. Er werd van alles geprobeerd, maar steeds als VC Trivia iets dichterbij kwam, liep Ledub al snel weer uit, door persoonlijke fouten van de dames uit Horst aan de Maas. Omdat de foutenlast hoger lag, dan die bij de tegenstander, werd het een vrij eenvoudige avond voor de dames uit Budel. Alleen in de 2e set leek VC Trivia een achterstand goed te maken, en werd het nog even spannend. Danique Oomen toonde bij tijd en wijle dat ze lekker in de wedstrijd zat. Het Mocht niet baten, want Budel pakte met 2 punten verschil de set, en daarmee ook de wedstrijd. VC Trivia wisselde nog geregeld van opstelling, maar dichterbij kwam het niet. De 3e set werd met 25-19, en de 4e set met zelf 25-12 verloren.

Het seizoen zit erop. De komende periode zal het team zich gaan voorbereiden op een nieuw seizoen in de promotieklasse. Het team heeft aangetoond dat als het in een flow zit, voor niemand bang hoeft te zijn en daarmee ook een stap kan maken naar de top van de competitie.

Terug naar nieuws

Meer clubnieuws

Bekijk meer nieuws