maandag 9 oktober 2023

Afgelopen zaterdag speelden de dames van VC Trivia haar 2e thuisduel tegen de koploper VC SEC uit Valkenburg. Met een volgepakte tribune en een mooie volleybalpot trok VC Trivia uiteindelijk aan het kortste eind. VC SEC won met 1-3, maar kreeg de punten niet voor niets.

 

De tegenstander uit Valkenburg speelde afgelopen seizoen al in de bovenste regionen van de promotieklasse en liep nipt promotie mis. Op voorhand een zware opgave voor het jonge team uit Horst aan de Maas. Maar bij aanvang van de wedstrijd bleken de krachtsverhoudingen niet ver uit elkaar te liggen. VC Trivia startte agressief aan de wedstrijd en pakt direct de voorsprong. VC SEC liet met een aantal lange dames aan het net zien, waarom het bovenaan stond. De verdediging van VC Trivia werd onder druk gezet. VC SEC pakte in de eindfase van de eerste set de voorsprong en liep uiteindelijk weg naar 18-25.

 

VC Trivia moet het gevoel hebben gehad dat het set verlies vooral kwam door te veel persoonlijke fouten in de service. Die boodschap was zichtbaar in de 2e set, want VC Trivia verraste vriend en vijand door een geweldige set te spelen. Alles klopte, waardoor VC SEC even helemaal zoek gespeeld werd. VC Trivia won de set met 25-12 en maakte daarmee duidelijk dat als alles klopt, er van iedere tegenstander gewonnen kan worden. Maar al snel werd duidelijk dat VC Trivia in de 3e set weer alle zeilen bij moest zetten om in het spoor van de titelkandidaat te blijven. VC Trivia werd minder dominant en het spel werd meer en meer rommelig, wat leidde tot enkele persoonlijke fouten in de cruciale fases van de set. VC SEC herpakte zich en won de 3e set met 21-25. In de 4e set wilde VC Trivia wel, maar kon het geen potten meer breken. VC SEC pakte de winst met 16-25. VC Trivia houdt voldoende lichtpuntjes over voor de nabije toekomst.

 

Op 29 oktober speelt VC Trivia opnieuw tegen VC SEC, ditmaal in de eerste ronde van de beker.

Terug naar nieuws

Meer clubnieuws

Bekijk meer nieuws