zondag 24 september 2023

Afgelopen zaterdag maakte het eerste dames team van VC Trivia haar opwachting in de promotieklasse. In haar nieuwe sporthal was Ledub uit Budel de tegenstander. VC Trivia domineerde een groot deel van de wedstrijd, maar werd op ervaring geklopt 1-3.

Bij aanvang van de wedstrijd stroomde de tribune langzaam vol. VC Trivia kende een goede voorbereiding en er was zichtbaar sprake van een stijgende lijn. Echter, er kon nog niet geoefend worden in de nieuwe thuis accommodatie, dus voor beide teams was er nog geen sprake van enig thuisvoordeel. VC Trivia begon goed aan de wedstrijd, de eerste lange rally werd gewonnen en een kleine voorsprong werd langzaam uitgebouwd. Ledub, een ervaren team, kwam aan het einde van de set langszij, met het eerste setpoint als gevolg. VC Trivia herpakte zich, en bracht de spanning terug. Ledub bleef rustig en maakte het alsnog af, 24-26.

Het gevoel dat er meer in zat, zal ook ongetwijfeld bij het publiek overheerst hebben en daarin werd menigeen bevestigd in de 2e set. VC Trivia speelde met bravoure en overklaste de tegenstander met 25-14.

Je zou verwachten dat daarmee het ijs gebroken was en de dominantie voortgezet kon worden, echter in het midden van de 3e set ging het mis. VC Trivia serveerde met minder druk en ook de passing werd steeds onzorgvuldiger. Ledub pakte de 3e set overtuigend met 17-25. VC Trivia was gewaarschuwd, en kwam fris uit de startblokken in de 4e set. De dames werkten hard en pakte een ruime voorsprong van maar liefst 6 punten. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken, maar toch verloor VC Trivia de focus en de ene naar de andere persoonlijke fout volgde zich in rap tempo op. Het geloof was weg, en VC Trivia speelde daarmee de ervaren tegenstander in de kaart. Ledub won de laatste set met 21-25. Volgende week reist VC Trivia af naar Landgraaf voor haar 2e duel in de competitie.

Terug naar nieuws

Meer clubnieuws

Bekijk meer nieuws