maandag 5 februari 2024

Marcel Hakvoort

HegelsomCarnaval

Vergulde Orde van Verdinste Hegelsom voor Wil Craenmehr

Vrijdag 2 februari heeft Wil Craenmehr uit Hegelsom de Vergulde Orde van Verdinste ontvangen uit handen van prins Raymond I van C.V. D’n Tuutekop. Hij kan met een gerust hart een verenigingsman pur sang genoemd worden.

Craenmehr is bij meerdere verenigingen actief (geweest) en staat altijd klaar om te helpen waar nodig.

Zo is hij in verleden jeugdleider geweest bij de Hegelsomse voetbalclub en droeg hij zijn steentje bij in het Oranjecomité bij de organisatie van Koninginne-/Koningsdag in het dorp. Ook in het carnavalsleven is de Hegelsommer geen onbekende. Hij was jarenlang lid van de Raad van 11, ondersteunde bij de organisatie van de boerenbruiloft en hij was secretaris bij de Stichting Jeugdcarnaval. Verder heeft hij ook regelmatig als ceremoniemeester gefungeerd op diverse recepties in het Tuuteriêk en in 2005 was het feest helemaal compleet toen hij tijdens de carnaval samen met zijn vrouw Jacqueline door het leven ging als boerenbruidspaar Wullem & Jacqulina.

Jeugdboerenbruiloft

Nog steeds steekt Wil bij activiteiten van de carnavalsvereniging regelmatig de handen uit de mouwen en in 2009 stond hij, als mede-organisator van de boerenbruiloft namens volleybalvereniging HVC, aan de basis van de Hegelsomse jeugdboerenbruiloft door voor het eerst in de geschiedenis een jeugdboerenbruidspaar uit te roepen. Buiten de organisatie van de boerenbruiloft heeft Wil in de loop der jaren binnen de Hegelsomse Volleybal Club nog meer taken gehad waaronder ook het voorzitterschap van de vereniging en voor zijn verdiensten bij de club is hij zelfs benoemd tot erelid. Tot op de dag van vandaag is hij nog steeds actief op het volleybalveld bij VC Trivia.

De Slappe Band

Daarbuiten zit hij regelmatig op de wielrenfiets met fietsclub “De Slappe Band” en is Wil in zijn jongere jaren ook nog actief geweest binnen het bestuur van Jongerensociëteit Phoenix. Uit waardering en dank voor deze uitgebreide staat van dienst heeft het bestuur van C.V. D’n Tuutekop besloten om hem te onderscheiden met de Vergulde Orde van Verdinste.

Wil gefeliciteerd namens VC Trivia

Tekst: nu Horst aan de maas

Foto: Marcel Hakvoort

Terug naar nieuws

Meer clubnieuws

Bekijk meer nieuws